Menuvillamosipari fővállalkozásCégünk nap, mint nap bizonyítja, hogy az ipar és az építőipar különböző területéről érkező megrendelőink üzleti megtérülési és hatékonysági érdekei nem választhatók külön - megköveteli az egységes szemléletmódot, a folyamatos együttműködést. Egy létesítmény megtervezése és kivitelezése folyamán olyan komplex, folyamatos és hatékony kapcsolattartást biztosítunk, melyet komoly hozzáadott értékként becsülnek meg vevőink.

A tudatosan kialakított projektmenedzselési rendszerünk a biztosíték arra, hogy partnereink a létesítmények átvételekor hosszútávon a legmegfelelőbb megoldásokat kapják. Kulcsrakész megoldásokat szállítunk, melyek nem villamos tervek automatikus megvalósítását jelentik, hanem egy olyan egyeztetési folyamat eredményét, mely kiterjed a tervezésre, az erős- és gyengeáramú villamos installációra, az elosztó berendezések gyártására, az épületautomatikai megoldásokra, valamint a tervezett karbantartási- és villamos rendszer üzemeltetési szolgáltatásokra.

Röviden szólva: egy adott létesítmény minden villamos gondját megoldjuk és utána teljes életciklusán végig kísérjük.

Évtizedes tapasztalattal rendelkezünk az épületinstalláció területén, az ipari létesítmények és a magas esztétikai igényeket felállító közintézmények és irodaházak területén is.

Vállaljuk villamos erőátviteli rendszerek, vezérlő szekrények, illetve komplett épületinstallációs rendszerek, gyengeáramú, tűzjelző, video megfigyelő, kamera, IT és beléptető rendszerek tervezését és megvalósítását épület típustól és felhasználástól függetlenül.Vállalatunk egyik magas szintű mérnöki tudást igénylő szolgáltatása a villamos tervezés. Az új beruházások teljes körű villamos tervezését saját mérnökeink mellett, olyan neves partner tervezőirodákkal együttműködve végezzük, akik hosszú évek során számtalanszor bizonyították rátermettségüket, rugalmasságukat és szakmai felkészültségüket az alábbi tervezési feladatokban.

 • erősáram villamos rendszerek
 • gyengeáram rendszerek
 • épületautomatika rendszerek
Célunk az, hogy partnereinknek olyan minőségi mérnökszolgáltatást biztosítsunk, amelynek kivitelezése során megrendelőinkkel együtt gondolkodva már a tervasztalon megvizsgálhassuk egy-egy műszaki döntés megvalósításra és későbbi üzemeltetésre gyakorolt hatását.

Az ipari és kereskedelmi épületek vagy irodaházak teljes energiaellátása olyan komplex feladat, melyek megtervezése és a gyártás végigmenedzselése már folyamatos együttműködést igényel a megrendelő, a tervező és a berendezéseket gyártó, valamint a helyszíni telepítő között. A beruházások hatékony tervezése megköveteli, hogy már a tervezési fázisban meg tudjuk mondani, hogy egy adott objektum teljes energia ellátásához milyen hálózati elemekre, berendezésekre van szükség, és ezek mikorra álljanak a megrendelőink rendelkezésére.

Kidolgoztunk egy saját fejlesztésű elosztó berendezés konstrukciós rendszert, mely segítségével már az árajánlatok készítésének fázisában pontosan meg tudjuk mondani: az adott konstrukció mire lesz képes, milyen fizikai méretekkel rendelkezik, hogyan fog kinézni, órára pontosan mennyi idő alatt készül el, és a legapróbb alkatrészig rendelkezünk a beépítésre kerülő komponensek listájával.

Megrendelőinkkel a gyártási folyamat során folyamatosan együtt gondolkodunk az optimális műszaki megoldások megtalálása érdekében, amelyek hosszú távon a legköltséghatékonyabb üzemeltetést teszik lehetővé. Megrendelőink kérésére, szerelőcsarnokunkban tesztelni és szimulálni tudjuk az elkészült berendezését, így azt működés közben próbálhatja ki. Az elkészült berendezést igény szerint a helyszínen telepítjük, szoftverezzük, beüzemeljük.

Vállalatunknál működő ISO 9001 minőségirányítási rendszerünk garantálja megrendelőink számára berendezésgyártásunk tartósan magas színvonalát.

Termékpalettánk a vezérlő elosztók gyártásától a 7000A-es fiókos kivitelű erősáramú elosztó berendezések gyártásig terjed. Siemens SIVACON S8, 8PT, S4, Schneider Electric, ABB, Schrack, Eaton és Rittal beszállító partnereink készülék és berendezés rendszereit alkalmazzuk az elosztó berendezések gyártásánál. Rendelkezünk Siemens SIVACON S8 és 8PT licenccel, amely alkalmassá tesz minket fiókos rendszerű ipari elosztó berendezések gyártására is 7000 A-ig.

A környezetkímélő és költséghatékony épülettervezés ma már elképzelhetetlen korszerű épületautomatizálás és épületfelügyelet nélkül. Ezen megrendelői igényekhez igazodva hoztuk létre az épületautomatizálási divíziónkat, amely jelenleg már villamosipari fővállalkozásaink önálló részterületeként működik.

Vállalatunk által korábban is végzett épületautomatizálási installációs és gyártási tevékenységeinket bővítettük egy teljes szolgáltatássá. Mára komplett épületautomatizálási és épületfelügyeleti megoldást tudunk szolgáltatni megrendelőinknek, ami magában foglalja a tervezést, programozást, gyártást és helyszínen az installációt, valamint a rendszerek beüzemelését. Így képesek vagyunk épületek, üzemcsarnokok komplett épület automatizálási feladatainak megvalósítására.

Intelligens eszközökön alapuló megoldásaink lehetővé teszik integrált épületfelügyeleti rendszerek létrehozását, amelyek magukban foglalják a legkorszerűbb beléptetési- és biztonságtechnikai feladatok ellátását, az energiahatékony üzemeltetést és a teljes távfelügyeletet is azért, hogy épületeink minél megbízhatóbbak és környezetkímélőbbek legyenek.

Egy jól megtervezett és kivitelezett rendszer hosszú távon olyan beruházás, mely nem csak az épületünk értéket növeli és üzemeltetési költségeit csökkenti, hanem az épületben élők és dolgozók komfortérzetét is magasabb minőségi szintre emeli.

A mai modern épületek szerves részét képezik a gyengeáramú rendszerek, amelyek segítik a napi üzemeltetési feladatok ellátását és biztosítják az élet- és vagyonvédelmet. A megrendelői igényekhez igazodva vállalatunk életre hívta a gyengeáramú rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó divíziónkat, amely jelenleg a villamosipari fővállalkozásaink önálló részterületeként működik. Minden esetben arra törekszünk, hogy a megbízóink igényeinek leginkább megfelelő műszaki megoldást szolgáltassuk, legyen szó irodaépületről vagy ipari gyártócsarnokról. Rendszereinkben számos elismert gyártó termékeit kínáljuk, így a megbízóink igényei szerint képesek vagyunk az egyszerű és költséghatékony rendszerektől a legmodernebb rendszerekig bármit megvalósítani.

Vállalatunk az alábbi feladatokra nyújt szakszerű kulcsrakész megoldást a tervezéstől a kivitelezésig:

 • tűzjelző rendszerek megvalósítása;
 • CO és egyéb gázjelző rendszerek megvalósítása;
 • beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszerek megvalósítása;
 • intelligens és normál video megfigyelő rendszerek megvalósítása;
 • behatolásjelző rendszerek megvalósítása;
 • IT hálózatok építése akár aktív komponensek szállításával együtt;
 • integrált felügyeleti rendszerek megvalósítása a legmagasabb elvárások szerint;
 • CATV és AV rendszerek.
A mai kor legújabb kihívásinak megfelelően vállaljuk integrált épületfelügyeleti rendszerek kivitelezését, amelyben képesek vagyunk a tűz- és vagyonvédelem, valamint beléptető rendszerek közös feladatait összehangolni az épület automatizálási és energiamenedzsment rendszerekkel. Az általunk megvalósított integrált rendszerek nagyban segítik a megbízóinkat abban, hogy BREEAM és LEED minősített épületeket üzemeltessenek.

Az optimális üzemeltetés alapja a pontos tervezés és a rugalmas háttérszolgáltatások hatékony rendszere. Magasan képzett szakembereinkkel az alábbi szolgáltatásokkal támogatjuk partnereinket, hogy Ön létesítménye teljes életciklusában csak a saját tevékenységére koncentrálhasson.

 • Kérésre felmérjük meglévő villamos rendszerének állapotát és javaslatot teszünk annak karbantartására, fejlesztésére és energetikai optimalizálására.
 • Elvégezzük a teljes villamos- és épületautomatika rendszerének időszakos karbantartását.
 • Elvégezzük a hatósági előírások szerint időszakos felülvizsgálatokat villamos rendszerén és berendezésein.
 • Hibaelhárító szolgáltatásunkkal 0-24 órás ügyeleti rendszerben az év bármelyik napján állunk szerződött partnereink rendelkezésére.
 • Megrendelőinkkel szorosan együttműködve részt veszünk épületek villamos üzemeltetésében.
 • Vállalatunk által telepített és folyamatos karbantartott egyes rendszerekre, külön megállapodás szerint garancia meghosszabbítást vállalunk.

A PRO SITE toronydaru ütközés gátló rendszer magyarországi és romániai minősített és kizárólagos partnerei vagyunk, melyet francia partnerünk, a SMIE cég fejleszt és gyárt.

A rendszer kifejlesztését az építési területeken telepített daruk használatával kapcsolatos fokozott munkabiztonsági és munkaszervezési igények tették indokolttá. 

Az egyes darukra telepített érzékelők és jeladók segítségével az eszközöktől beérkező rádiójelek egy közös számítógépes rendszerben futnak össze.

Amennyiben a rendszer saját számításai szerint veszélyt érzékel, PRO SITE a darukezelő adott parancsát felülírva, megakadályozza a balesetet, letiltja a daru mozgását, lehetetlenné téve ezzel az ütközést.

A vezérlő központon keresztül a daruk manuálisan is távirányíthatók. A darukezelők a saját monitorukon követhetik az összes daru mozgását, a megrendelő pedig akár több periférikus kijelző egységen keresztül elemezheti, kiértékelheti a kapott adatokat.

Hatalmas előnye, hogy a telepített rendszer a biztonság legmagasabb fokán képes akár a földről vezérelve is működtetni az építési területen található toronydarukat és képes összeforgásukat megakadályozni.

Mindemellett folyamatosan szolgáltat adatokat a kihasználtságukról, hatékonyágukról, miközben monitorálja mozgásukat, emeléseiket, lehetővé téve a teljesítmények kiértékelését, hatékonyan támogatva így az építési terület logisztikusainak munkáját is.

Evotech Kft. vállalja a PRO SITE rendszer megtervezését, telepítését, programozását, üzemeltetését és igény szerinti szervizelését (szoftverfrissítés) is.